Soorten Drakenbloedbomen

De Drakenbloedbomen

De Drakenbloedboom (dracaena draco) wordt beschouwd als een unieke, bijzondere en magische boom. Van oudsher heeft hij een magische, en religieuze plaats in het leven van –bijvoorbeeld- de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. De hars heeft een dieprode kleur die ook in verband gebracht wordt met hekserij.

Naast zijn religieuze en magische belang is de 'drakenboom' ook van wezenlijk belang voor de medische wereld. De drakenbloedboom bevat stoffen, die ingezet kunnen worden in de strijd tegen kanker. Denk daarbij aan b.v. cytostatica tegen leukemie. Met name icogenine werkt celdodend bij myeloide leukemie. Maar ook andere stoffen uit de 'drakenboom' worden onderzocht op hun werking tegen kanker. Kortom, de Drakenbloedboom is, magisch, bijzonder en uniek; a real piece of Art!

Bekendste soorten

Bedreigd met uitsterven

Helaas wordt de Drakenbloedboom met uitsterven bedreigd. De meesten zijn daardoor niet meer beschikbaar. Maar de Dracaena Draco nog wel. Door mijn passie voor de Drakenbloedboom ben ik ze zelf gaan kweken en draag ik zo ook mijn steentje bij om ze te beschermen. Zoek jij een bijzondere, magische en unieke boom/ kamerplant (a real piece of art)? Dan kun jij er bij mij eenvoudig een bestellen.