Verzorging van de Drakenbloedboom

Water

De verzorging van de drakenbloedboom is heel eenvoudig, n.l. alleen maar geregeld water geven. De drakenbloedboom kan best een tijdje zonder water, maar let er wel op, dat de aarde niet uitdroogt. Verpotten van de 'drakenboom' kan eens per 1 of 2 jaar. ( Doe je dit te vaak, dan heb je kans dat de stam niet dik genoeg wordt). Neem een ruime pot opdat de wortels niet te nat worden.

Pot

Bij het verpotten van zaailingen is het handig om niet een te grote pot te gebruiken. Op deze wijze houd je een compacte plant en schiet hij niet te snel de lucht in. Als grond is een mengsel van gewone potgrond, cocos grond en perliet een prima combinatie. Perliet is niet noodzakelijk maar wel aan te raden voor een optimale drainage.

Medium

Wil je zelf de zaden zaaien dan kan je ook gebruik maken van de cocos gond en perliet. Meng dit in een afgesloten bakje en zet deze warm weg. Na enige tijd zul je zien dat de eerste zaden beginnen te kiemen. Let er wel op dat je de grond af en toe laat luchten (voorkomt rotting van de zaden). Je ziet, dat de verzorging en kweek van de drakenbloedboom niet veel vraagt. Het is een dankbare plant die zowel van zon als van schaduw houdt.

Licht

Als de drakenbloedboom binnen gestaan heeft en na de winter weer naar buiten mag, dan is het verstandig om hem voorzichtig te laten wenen aan het zonlicht. In ons klimaat zou het ’t best zijn de 'drakenboom' als kuipplant te houden, ‘winters lekker warm binnen zetten en ’s zomers naar buiten. Met de juiste verzorging van je drakenbloedboom heb je straks ( over en eeuwtje of acht) net zo’n prachtexemplaar als die op Tenerife in Icod de Los Vinos.

De Drakenbloedboom is een bijzondere en magische boom die uitermate geschikt is als kamerplant in ons klimaat. Wil je er een voor in je woonkamer? Dan kun je die mij eenvoudig bestellen.