Top 7 van meest gemaakte fouten bij de aanschaf, verzorging en kweek van de Drakenbloedboom

Drakenbloedboom, top 7 meest gemaakte fouten bij de aanschaf

Door Diego Julian september 12, 2020 5 Comments

Heb je de echte Drakenbloedboom?

Op het internet en bij veel tuincentra worden veel Dracaena’s aangeduid als zijnde dé Drakenbloedboom. In veel gevallen klopt dit niet en gaat het om een slimme marketing truc en is het een dracaena marginata en dracaena dracoander type Dracaena. Let bij aanschaf van uw drakenbloedboom op de Latijnse naam: Dracaena Draco.

 

Let op met Dracaena Cinnabari's

Als de Dracaena Cinnabari te koop staat in een tuincentrum of internet, vraag dan na waar hem vandaan komt. Dit type Drakenbloedboom komt alleen nog voor op het eiland Socotra (Jemen), is beschermd en mag absoluut niet geëxporteerd worden. Heel waarschijnlijk heeft u dan te maken met een andere soort Dracaena. Binnenkort heb ik een paar exemplaren van de Dracaena Cinnabari beschikbaar van een leverancier die ze zelf heeft gekweekt uit zaad. 

 

Let op Drakenbloedboom zaden

Op toeristische bestemmingen worden vaak zaden van inheemse planten/ bloemen en bomen aangeboden voor de verkoop. Veelal worden er 1 of 2 zaden in een verpakking gedaan. De Drakenbloedboom wordt ook op die wijze verkocht. Pas daarmee op! Vaak zijn de zaden jaren oud, je weet niet wat voor kwaliteit je koopt en vaak betaal je nog te veel geld voor de zaden.

 

De Drakenbloedboom het hele jaar buiten laten staan

De Dracaena Draco is een prachtige ornamentele boom en daarom willen mensen hem vaak in de tuin plaatsen gedurende het gehele jaar. De drakenbloedboom is een subtropische plant en kan maar een klein beetje vorst weerstaan. Als u het hele jaar van de boom wilt genieten, plaats hem in een pot en verplaats hem in de winter naar uw woonkamer. In het voorjaar kan hij weer met gemak naar buiten. Uiteraard kan hij het gehele jaar ook prima als kamerplant binnen staan.

 

Na de winter direct in de volle zon

Vaak denkt men dat de drakenbloedboom meteen in de volle zon gezet kan worden, omdat hij bijvoorbeeld op de Canarische eilanden ook in de volle zon staat. Doordat de drakenbloedboom in ons klimaat van binnen naar buiten gaat - met het veranderen van de seizoenen - moeten de bladeren wennen aan de lichtsterkte van de zon anders verbranden ze. Dat is eenvoudig op te vangen door de boom in het voorjaar in de halfschaduw te zetten en elk dag iets meer zonlicht bieden door hem te verplaatsen.

 

In een grote pot kan hij lekker groeien

Een veel gemaakte fout bij het ompotten van de Drakenbloedboom is het verpotten in een te grote pot. Het risico daarbij is een lange dunne boom met een zwakke stam. Wilt u een compacte stevige boom met prachtige bladeren, dan is het verstandig om te wachten totdat de wortels onderuit de pot komen en hem dan in een pot te plaatsen die ca 1,5 x groter is.

 

Lekker veel water geven

Planten en bomen hebben water nodig om te groeien. We willen graag dat onze boom er mooi bij staat en geven we deze vaak te veel water. Pas op met te veel water geven aan de Drakenbloedboom. De Drakenbloedboom heeft een hekel aan ‘natte voeten’. In feite is dit een van de makkelijkste bomen om te verzorgen. Geef de boom geregeld water in een goed drainerende grond en je hebt een boom voor het leven. 

 

Bedreigd met uitsterven

Helaas wordt de Drakenbloedboom met uitsterven bedreigd. De meesten zijn daardoor niet meer beschikbaar. Maar de Dracaena Draco nog wel. Door mijn passie voor de Drakenbloedboom ben ik ze zelf gaan kweken en draag ik zo ook mijn steentje bij om ze te beschermen. Zoekt u een bijzondere, magische en unieke boom/ plant (a piece of art) voor in uw huiskamer? Dan kunt u er bij mij eenvoudig een bestellen via de shop
Diego Julian
Diego Julian

Auteur5 Reacties

Jos de Groot
Jos de Groot

augustus 02, 2021

Heb nu 15 jaar Draco in huis en inderdaad, te dunne stam voor te zware kop. Groeit nu tegen plafond (2.45 mtr). Ontwikkeld wel steunwortels halverwege de stam. Is er een mogelijkheid om te stekken en zo verder te gaan om moederskant te redden?

Jos de Groot
Jos de Groot

augustus 05, 2021

Heb nu 15 jaar Draco in huis en inderdaad, te dunne stam voor te zware kop. Groeit nu tegen plafond (2.45 mtr). Ontwikkeld wel steunwortels halverwege de stam. Is er een mogelijkheid om te stekken en zo verder te gaan om moederskant te redden?

Carine
Carine

mei 14, 2021

Beste, net een drakenbloedboom meegebracht. Op stam en nu dus ca . 90 cm hoog.
Wat moet ik verstaan onder geregeld water geven ? En hoeveel water geef ik dan ? 150 ml ? Of meer ? En hoe vaak ? De plant staat op de slaapkamer , zonder verwarming. Dank u vior een antwoord !

Janssens Annemie
Janssens Annemie

april 03, 2021

Beste, ik heb een drago boom reeds 36 jaar en wordt nu te groot om hem in de winter binnen te zetten. Meer dan 3 meter hoog. Weet u waar ik hem kan verkopen?
Mvg
Annemie Janssens

Matthijs
Matthijs

augustus 02, 2021

Ik heb een grote drakenbloedboom in de aanbieding .
2 meter hoog

Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.


Ook in Insights

Zaaien, kweken en verzorgen van de Butia Capitata (Pindo Palm of Jelly Palm) | www.drakenbloedboom.com
Hoe kun je de Butia Capitata (Pindo palm) zaaien, kweken en verzorgen

Door Diego Julian augustus 10, 2021

Lees verder

Hoe zaai, kweek en verzorg je de bottle palm - hyophorbe lagenicaulis | www.drakenbloedboom.com
Hoe zaai, kweek en verzorg je de bottle palm - hyophorbe lagenicaulis

Door Diego Julian augustus 06, 2021

De Bottle Palm tree, ook bekend als Hyophorbe lagenicaulis (hy-oh-FOR-beh lahg-en-ih-KAW-lis) is de moeite waard om aan je tuin toe te voegen, niet alleen vanwege het uiterlijk.

Lees verder

Hoe zaai en kweek je de Cyrtostachys Renda - Lipstick Palm uit zaad?
Hoe zaai en kweek je de Cyrtostachys Renda - Lipstick Palm uit zaad?

Door Diego Julian augustus 06, 2021

Het vinden van een goede groenblijvende palm kan soms een hele klus zijn. Cyrtostachys renda (lipstick palm) is echter een zeer aantrekkelijke optie voor diegenen die een kleine tot middelgrote struikachtige palm willen hebben.

Lees verder

Niets willen missen?

Prachtige dracaena cinnabari drakenbloedboom op Sokotra. Zaden en zaailingen verkrijgbaar op www.drakenbloedboom.com

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws