F.A.Q.

Hoe kan ik een drakenbloedboom of zaden bestellen?
Via deze website kun je eenvoudig je eigen drakenbloedboom en zaden bestellen door naar de shop te gaan. Daar vind je de verschillende producten aan. Je kunt ze ook combineren. Klik op het product en plaatst ze in je winkelwagen. Nadat je je gegevens ingevuld en gecontroleerd hebt rond je de bestelling af. De betaling vindt plaats nadat je van mij een email ontvangt met de betaalgegevens. Daarna stuur ik je het pakketje op.
Overleeft een drakenbloedboom het wel als ik hem online bestel?
De drakenbloedboom is een erg sterke plant/ boom. Hij heeft weinig water nodig. Daardoor is hij gemakkelijk te verzenden in een stevig pakket. De plant wordt met grote zorg verpakt en beschermd voor de verzending, zodat hij goed aankomt op de plaats van bestemming. Zelfs in de winterperiode kan die verstuurd worden (mits de buiten temperatuur boven het vriespunt is).
Wat voor temperatuur hebben de drakenbloedboom zaden nodig om te kiemen?
De drakenbloedboom zaden kiemen het beste als de bodem temperatuur gemiddeld 23 graden celsius is. Je kunt een eigen kweekkas gebruiken of het bakje op de vensterbank plaatsen. Uiteraard moeten de andere omstandigheden ook goed zijn. Dat wil zeggen dat de zaden niet te diep gezaaid zijn, de vochtigheidsgraad van de bodem optimaal moet zijn is en er regelmatig gelucht wordt.
In wat voor aarde moet ik de drakenbloedboom zaden zaaien?
Het beste is om een schone grond te gebruiken die goed draineert. Gebruik bijvoorbeeld cocos vezel met perliet korrels. Meng de cocos grond met perliet en doe dit in het afsluitbare bakje (licht doorlatend). Maak vervolgens de grond een beetje vochtig met een gietertje. De grond mag niet doorweekt zijn, anders loop je kans dat de zaadjes gaan rotten.
Hoe moet ik de drakenbloedboom verzorgen?
De Drakenbloedboom is een dankbare kamerplant en heeft weinig verzorging nodig. Download hier gratis de verzorgingsinstructies.
Hoe moet ik de drakenbloedboom zaden zaaien?
Het is erg eenvoudig om je eigen drakenbloedboom zaden te zaaien. Download hier gratis de zaai instructies.
Wat moet ik doen als het drakenbloedboom zaadje is uitgekomen?
De zaailing gematigd maar geregeld water geven en hem op een warme en lichte plaats zetten. Bijvoorbeeld op de vensterbank. De Drakenbloedboom houdt van veel licht en warmte…maar niet van natte ‘voeten’.
Hoe lang duurt het voordat mijn drakenbloedboom zaden uitkomen?
De kiemperiode ligt van de drakenbloedboom zaden ligt tussen de 30 tot 180 dagen. Op het moment dat de zaailing tegen de deksel aangroeit wordt het tijd om de zaailing te verpotten in een groter potje.
Wat heb ik nodig om de drakenbloedboom zaden zaaien?
Het is heel eenvoudig om de drakenbloedboom zaden zelf te zaaien. Het enige dat je nodig hebt is: cocos grond, perliet, een afsluitbare bak van ca 10 cm diep en de drakenbloedboom zaadjes.
In wat voor aarde moet ik de drakenbloedboom planten?
Mede om te voorkomen dat de wortels te veel water krijgen is een goede drainage van belang. Ik maak gebruik van een mengsel van potgrond, cocos vezel gemengd met perliet korrels. Een goede verhouding ligt op 60% potgrond, 20 % cocos grond en 20% perliet korrels.
Waarom vind ik insecten op deze website?
We staan er niet bij stil hoe belangrijk en waardevol insecten zijn voor deze wereld. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van insecten en denken dat het ongedierte is. Zij realiseren zich niet wat het nut van deze dieren is voor ons en natuur. Maar, als je ze van dichtbij gaat bekijken, dan ga je pas echt zien hoe prachtig mooi deze dieren zijn. Het zijn net klein kunstwerkjes van moeder natuur. Om mensen te helpen insecten meer te gaan waarderen, wil ik ze behouden en een tweede "leven" bieden. Daarom zoek ik door heel Europa naar natuurlijk gestorven insecten en prepareer ze met uiterste zorg met de hand, zodat jij kunt gaan zien wat ik zie.
Neem je ook custom bestelling op aanvraag aan?
Ja! Ik kan zeker met je samenwerken om een ​​mooi display te ontwerpen dat precies goed is voor jou, een vriend, je bruiloft of bedrijf. Custom made bestellingen worden niet gerestitueerd.
Hoe behoud/ verzorg ik mij ingelijst insect het beste?
Met de juiste basiszorg kan jouw insectendisplay een leven lang meegaan. Vermijd, net als bij elke kunst, direct zonlicht, de nabijheid van verwarming en vochtige omstandigheden.
Zijn alle items hetzelfde?
Er kunnen zeer kleine variaties zijn, aangezien alle exemplaren uit de natuur worden verkregen.
Zijn bij alle Blauwe Morpho Vlinders de ingewanden uit hun buik verwijderd?
Ja, ingewanden worden altijd verwijderd uit de buik, omdat oliën in de buik van deze vlinder vlekken veroorzaakt op hun mooie vleugels nadat ze zijn gestorven. Je kunt tegenwoordig geen Morpho-vlinder op de markt vinden met ingewanden in de buik.