De Top 7 Gezondheidsvoordelen van de Moringa Oleifera plant

De Top 7 Gezondheidsvoordelen van de Moringa Oleifera plant

Door Diego Julian april 23, 2023

Moringa oleifera, ook wel bekend als de "wonderboom", is een boom die afkomstig is uit India en wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. De bladeren, zaden, bloemen en wortels van de moringa boom zijn rijk aan voedingsstoffen en worden gebruikt om allerlei gezondheidsproblemen te behandelen. Hier zijn de top 7 gezondheidsvoordelen van moringa oleifera:

 1. Verlaagt de bloedsuikerspiegel: Moringa bladeren bevatten verbindingen die helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, wat het risico op diabetes type 2 kan verminderen.
 2. Verhoogt de immuniteit: De moringa boom bevat antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die het immuunsysteem kunnen versterken en beschermen tegen ziekten.
 3. Verbetert de spijsvertering: Moringa bladeren bevatten vezels en verbindingen die de spijsvertering bevorderen en helpen bij constipatie en andere spijsverteringsproblemen.
 4. Verlaagt cholesterol: Het eten van moringa bladeren kan het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
 5. Verbetert de huid: Moringa olie, afkomstig van de zaden van de moringa boom, bevat vitamine E en andere voedingsstoffen die de huid kunnen hydrateren en beschermen tegen schade door de zon en andere omgevingsfactoren.
 6. Verlicht ontstekingen: Moringa bladeren bevatten ontstekingsremmende verbindingen die pijn en ontsteking kunnen verminderen en kunnen helpen bij aandoeningen zoals artritis en astma.
 7. Verbetert de hersenfunctie: Moringa bladeren bevatten verbindingen die de hersenfunctie kunnen verbeteren en het geheugen kunnen verbeteren. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van angst en depressie.

Interessante weetjes over moringa oleifera:


 • De moringa boom wordt ook wel de "miracle tree" genoemd vanwege de vele gezondheidsvoordelen.
 • De bladeren van de moringa boom bevatten meer vitamine C dan sinaasappels en meer vitamine A dan wortelen.
 • De zaden van de moringa boom worden vaak gebruikt om water te zuiveren vanwege hun antibacteriële eigenschappen.
 • De moringa boom groeit zeer snel en kan binnen een jaar een hoogte van 3 tot 4 meter bereiken.
 • De moringa boom wordt ook gebruikt in de cosmetische industrie vanwege de vele voordelen voor de huid en het haar.
Kortom, moringa oleifera is een waardevolle aanvulling op een gezond dieet vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Het is ook een duurzame keuze vanwege de snelle groei en de vele toepassingen, van medicinale toepassingen tot zuivering van water en cosmetica. Dus waar wacht je nog op. Start vandaag met het verbeteren van je gezondheid met deze super plant.


Diego Julian
Diego Julian

AuteurLaat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.


Ook in Insights

Hoe kun je het best de Trachycarpus Fortunei (Chinese waaierpalm) verzorgen
Hoe kun je het best de Trachycarpus Fortunei (Chinese waaierpalm) verzorgen

Door Diego Julian mei 23, 2023

Welkom in de wondere wereld van de Trachycarpus Fortunei, ook wel bekend als de Chinese waaierpalm! Ben je klaar om de reis te maken van een kleine zaailing tot een majestueuze palmboom? Ik beloof je, het wordt een avontuur vol groene pracht en een vleugje exotische schoonheid.

Lees verder

5 tips om je eigen Drakenbloedboom te verzorgen
5 tips om je eigen Drakenbloedbomen zaailingen te verzorgen

Door Diego Julian mei 23, 2023

De Drakenbloedboom is een dankbare kamerplant en heeft weinig verzorging nodig. Het is een prachtige plant voor in je woonkamer en tuin. In deze blog staan een paar tips om lang plezier te hebben van deze magische en bijzondere boom. Deze verzorging geldt voor de drakenbloedboom soorten: Dracaena Draco, Dracaena Cinnabari en de Dracaena Serrulata.

Lees verder

Hoe zaai en kweek je de Trachycarpus Martianus palm uit zaad |Himalayan Windmill palm
Hoe zaai en kweek je de Trachycarpus Martianus palm uit zaad

Door Diego Julian mei 23, 2023

Hierbij een aantal tips om zelf de zeer bijzondere Trachycarpus Martianus palm (Himalayan Windmill palm) te zaaien en te kweken. Hieronder staat in de kweek instructie beschreven hoe jij eenvoudig in een paar stappen je eigen Trachycarpus Martianus  palm kunt zaaien en kweken.

Lees verder

Niets willen missen?

Prachtige dracaena cinnabari drakenbloedboom op Sokotra. Zaden en zaailingen verkrijgbaar op www.drakenbloedboom.com

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws