Nu extra 10% korting op een product naar keuze. Vraag je kortingscode aan in de Chat.

Bonsai Drakenbloedboom | Drakenbloedboom.com

Bonsai Drakenbloedboom

Door Diego Julian oktober 25, 2020

Bonsai Drakenbloedboom

Stel je voor dat je een van de meeste zeldzaamste drakenbloedbomen in miniatuur vorm in je eigen woonkamer hebt staan. Een magische Drakenbloedboom Bonsai.

Je eigen Bonsai Drakenbloedboom, een miniatuur dracaena draco,  kweken die lijkt op de Drakenbloedboom die in Icod de los Vinos staat in Tenerife (ook wel bekend als de Drago Milenario of de duizendjarige drakenbloedboom). Of een mini dracaena cinnabari drakenbloedboompje uit Socotra...

Daarom ben ik gestart met een klein experiment om van een aantal van mijn Drakenbloedboom zaailingen Bonsai Dracos te maken. Ik heb voor dit experiment 14 zaailingen genomen van de dracaena draco soort. Ze hebben allen al een kleine stam gevormd. 

Geregeld update ik deze blogpost  om de voortgang van het experiment te delen in beeld en tekst. Mocht je zelf ook willen testen of ben je ermee bezig en heb je opmerking en/of vragen, dan zie ik ze graag in de commentaar sectie van de blog.

Bonsai Draco Updates

20 oktober 2020 | Stap 1: Cutting out the noise

Vandaag (20 oktober 2020) heb ik de eerste stap gezet in het experiment om zelf Bonsais te maken van mijn drakenbloedboom zaailingen. Het doel is om een drakenbloedboom Bonsai te maken met meerdere vertakkingen. Als start heb ik ervoor gezorgd om al het "ruis" weg te nemen en een solide basis te vormen voor de ontwikkeling van de Bonsai Dracos.

Bonsai drakenbloedboom | Dracaena Draco

Ik heb de kluit van elke drakenbloedboom met een derde in gekort. Dat wil zeggen dat ik wortels terug geknipt heb en minder aarde gebruikt heb. Vervolgens heb ik uit elke zaailing de top kern gebroken en alle bladeren terug gesnoeid tot net aan de stam. Het terugsnoeien van de balderen heeft als doel de groeit te vertragen en de energie te leiden naar de afgebroken top. De geconcentreerde energie moet ervoor gaan zorgen dat er hopelijk nieuwe zijscheuten ontstaan in de top. De volgende stap is om ze op een warme, droge en lichte plek te laten overwinteren, zodat ze zich kunnen herstellen en gaan ontwikkelen. De eerste stap naar de Bonsai Drakenbloedboom is gezet!

 
Diego Julian
Diego Julian

AuteurLaat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.


Ook in Insights

Puimsteen, bims, bimskies, pumice als substraat voor planten
Puimsteen korrels ook wel bims en haar vulkanische vitaliteit

Door Diego Julian november 13, 2020

Diep onder de grond, in het vurige hart van een vulkaan, vermengt water zich met gesmolten gesteente. Door de drukopbouw vindt er uiteindelijk een gewelddadige, spectaculaire ontlading plaats.

Lees verder

Kokos vezels | Drakenbloedboom.com
Kokosvezels en haar super powers

Door Diego Julian november 12, 2020

De buitenbast van een kokosnoot (oftewel kokosvezel / neem coir) is super bruikbaar en nuttig. Het verbeter zowel de water als de luchthuishouding.

Lees verder

Drakenbloedboom soorten zoals dracaena draco, dracaena cinnabari, dracaena serrulata, dracaena tamaranae en nog meer
Drakenbloedboom soorten, de top 8 zeldzaamste op een rijtje

Door Diego Julian oktober 04, 2020

De meeste Dracaena-soorten groeien als struiken of geofyten. Er zijn slechts acht soorten met boomgroei en de xeromorfe Dracaena cinnabari behoort tot hen.

Lees verder

Prachtige dracaena cinnabari drakenbloedboom op Sokotra. Zaden en zaailingen verkrijgbaar op www.drakenbloedboom.com

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws