Bonsai Drakenbloedboom | Drakenbloedboom.com

Bonsai Drakenbloedboom

Door Diego Julian oktober 25, 2020

Bonsai Drakenbloedboom

Stel je voor dat je een van de meeste zeldzaamste drakenbloedbomen in miniatuur vorm in je eigen woonkamer hebt staan. Een magische Drakenbloedboom Bonsai.

Je eigen Bonsai Drakenbloedboom, een miniatuur dracaena draco,  kweken die lijkt op de Drakenbloedboom die in Icod de los Vinos staat in Tenerife (ook wel bekend als de Drago Milenario of de duizendjarige drakenbloedboom). Of een mini dracaena cinnabari drakenbloedboompje uit Socotra...

Daarom ben ik gestart met een klein experiment om van een aantal van mijn Drakenbloedboom zaailingen Bonsai Dracos te maken. Ik heb voor dit experiment 14 zaailingen genomen van de dracaena draco soort. Ze hebben allen al een kleine stam gevormd. 

Geregeld update ik deze blogpost  om de voortgang van het experiment te delen in beeld en tekst. Mocht je zelf ook willen testen of ben je ermee bezig en heb je opmerking en/of vragen, dan zie ik ze graag in de commentaar sectie van de blog.

Bonsai Draco Updates

20 oktober 2020 | Stap 1: Cutting out the noise

Vandaag (20 oktober 2020) heb ik de eerste stap gezet in het experiment om zelf Bonsais te maken van mijn drakenbloedboom zaailingen. Het doel is om een drakenbloedboom Bonsai te maken met meerdere vertakkingen. Als start heb ik ervoor gezorgd om al het "ruis" weg te nemen en een solide basis te vormen voor de ontwikkeling van de Bonsai Dracos.

Bonsai drakenbloedboom | Dracaena Draco

Ik heb de kluit van elke drakenbloedboom met een derde in gekort. Dat wil zeggen dat ik wortels terug geknipt heb en minder aarde gebruikt heb. Vervolgens heb ik uit elke zaailing de top kern gebroken en alle bladeren terug gesnoeid tot net aan de stam. Het terugsnoeien van de balderen heeft als doel de groeit te vertragen en de energie te leiden naar de afgebroken top. De geconcentreerde energie moet ervoor gaan zorgen dat er hopelijk nieuwe zijscheuten ontstaan in de top. De volgende stap is om ze op een warme, droge en lichte plek te laten overwinteren, zodat ze zich kunnen herstellen en gaan ontwikkelen. De eerste stap naar de Bonsai Drakenbloedboom is gezet!

 




Diego Julian
Diego Julian

Auteur



Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.


Ook in Insights

Hoe kun je het best de Trachycarpus Fortunei (Chinese waaierpalm) verzorgen
Hoe kun je het best de Trachycarpus Fortunei (Chinese waaierpalm) verzorgen

Door Diego Julian mei 23, 2023

Welkom in de wondere wereld van de Trachycarpus Fortunei, ook wel bekend als de Chinese waaierpalm! Ben je klaar om de reis te maken van een kleine zaailing tot een majestueuze palmboom? Ik beloof je, het wordt een avontuur vol groene pracht en een vleugje exotische schoonheid.

Lees verder

5 tips om je eigen Drakenbloedboom te verzorgen
5 tips om je eigen Drakenbloedbomen zaailingen te verzorgen

Door Diego Julian mei 23, 2023

De Drakenbloedboom is een dankbare kamerplant en heeft weinig verzorging nodig. Het is een prachtige plant voor in je woonkamer en tuin. In deze blog staan een paar tips om lang plezier te hebben van deze magische en bijzondere boom. Deze verzorging geldt voor de drakenbloedboom soorten: Dracaena Draco, Dracaena Cinnabari en de Dracaena Serrulata.

Lees verder

Hoe zaai en kweek je de Trachycarpus Martianus palm uit zaad |Himalayan Windmill palm
Hoe zaai en kweek je de Trachycarpus Martianus palm uit zaad

Door Diego Julian mei 23, 2023

Hierbij een aantal tips om zelf de zeer bijzondere Trachycarpus Martianus palm (Himalayan Windmill palm) te zaaien en te kweken. Hieronder staat in de kweek instructie beschreven hoe jij eenvoudig in een paar stappen je eigen Trachycarpus Martianus  palm kunt zaaien en kweken.

Lees verder

Niets willen missen?

Prachtige dracaena cinnabari drakenbloedboom op Sokotra. Zaden en zaailingen verkrijgbaar op www.drakenbloedboom.com

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws