Bonsai Drakenbloedboom | Drakenbloedboom.com

Bonsai Drakenbloedboom

Door Diego Julian oktober 25, 2020

Bonsai Drakenbloedboom

Stel je voor dat je een van de meeste zeldzaamste drakenbloedbomen in miniatuur vorm in je eigen woonkamer hebt staan. Een magische Drakenbloedboom Bonsai.

Je eigen Bonsai Drakenbloedboom, een miniatuur dracaena draco,  kweken die lijkt op de Drakenbloedboom die in Icod de los Vinos staat in Tenerife (ook wel bekend als de Drago Milenario of de duizendjarige drakenbloedboom). Of een mini dracaena cinnabari drakenbloedboompje uit Socotra...

Daarom ben ik gestart met een klein experiment om van een aantal van mijn Drakenbloedboom zaailingen Bonsai Dracos te maken. Ik heb voor dit experiment 14 zaailingen genomen van de dracaena draco soort. Ze hebben allen al een kleine stam gevormd. 

Geregeld update ik deze blogpost  om de voortgang van het experiment te delen in beeld en tekst. Mocht je zelf ook willen testen of ben je ermee bezig en heb je opmerking en/of vragen, dan zie ik ze graag in de commentaar sectie van de blog.

Bonsai Draco Updates

20 oktober 2020 | Stap 1: Cutting out the noise

Vandaag (20 oktober 2020) heb ik de eerste stap gezet in het experiment om zelf Bonsais te maken van mijn drakenbloedboom zaailingen. Het doel is om een drakenbloedboom Bonsai te maken met meerdere vertakkingen. Als start heb ik ervoor gezorgd om al het "ruis" weg te nemen en een solide basis te vormen voor de ontwikkeling van de Bonsai Dracos.

Bonsai drakenbloedboom | Dracaena Draco

Ik heb de kluit van elke drakenbloedboom met een derde in gekort. Dat wil zeggen dat ik wortels terug geknipt heb en minder aarde gebruikt heb. Vervolgens heb ik uit elke zaailing de top kern gebroken en alle bladeren terug gesnoeid tot net aan de stam. Het terugsnoeien van de balderen heeft als doel de groeit te vertragen en de energie te leiden naar de afgebroken top. De geconcentreerde energie moet ervoor gaan zorgen dat er hopelijk nieuwe zijscheuten ontstaan in de top. De volgende stap is om ze op een warme, droge en lichte plek te laten overwinteren, zodat ze zich kunnen herstellen en gaan ontwikkelen. De eerste stap naar de Bonsai Drakenbloedboom is gezet!

 
Diego Julian
Diego Julian

AuteurLaat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.


Ook in Insights

Zaaien, kweken en verzorgen van de Butia Capitata (Pindo Palm of Jelly Palm) | www.drakenbloedboom.com
Hoe kun je de Butia Capitata (Pindo palm) zaaien, kweken en verzorgen

Door Diego Julian augustus 10, 2021

Lees verder

Hoe zaai, kweek en verzorg je de bottle palm - hyophorbe lagenicaulis | www.drakenbloedboom.com
Hoe zaai, kweek en verzorg je de bottle palm - hyophorbe lagenicaulis

Door Diego Julian augustus 06, 2021

De Bottle Palm tree, ook bekend als Hyophorbe lagenicaulis (hy-oh-FOR-beh lahg-en-ih-KAW-lis) is de moeite waard om aan je tuin toe te voegen, niet alleen vanwege het uiterlijk.

Lees verder

Hoe zaai en kweek je de Cyrtostachys Renda - Lipstick Palm uit zaad?
Hoe zaai en kweek je de Cyrtostachys Renda - Lipstick Palm uit zaad?

Door Diego Julian augustus 06, 2021

Het vinden van een goede groenblijvende palm kan soms een hele klus zijn. Cyrtostachys renda (lipstick palm) is echter een zeer aantrekkelijke optie voor diegenen die een kleine tot middelgrote struikachtige palm willen hebben.

Lees verder

Niets willen missen?

Prachtige dracaena cinnabari drakenbloedboom op Sokotra. Zaden en zaailingen verkrijgbaar op www.drakenbloedboom.com

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws