6 stappen om je eigen Adansonia Digitata Baobab te zaaien en kweken

6 stappen om je eigen Adansonia Digitata Baobab te zaaien en kweken

Door Diego Julian januari 01, 2023

Hierbij een aantal tips om zelf de magische en bijzondere Baobab boom (Adansonia Digitata) te kweken. Hieronder staat in de kweek instructie beschreven hoe jij eenvoudig in een paar stappen je eigen Adansonia Digitata kunt zaaien en kweken.

Wat heb je nodig om te kweken?

  • Kokos aarde of potgrond
  • Perliet
  • Een afsluitbare bak van ca 10 cm diep
  • Adansonia Digitata zaadje(s)

 Adansonia Digitata (Baobab) zaad zaaien:

  1. Om de zaadjes sneller te laten kiemen is het goed om ze 48 uur in lauw water te laten werken. Ververs het water om de 12 uur. Spoel de zaden na het weken goed af en droog ze voordat je ze in de aarde plaatst.
  2. Meng de cocos grond met perliet en doe dit in het afsluitbare bakje (licht doorlatend). Maak vervolgens de grond een beetje vochtig met een gietertje. De grond mag niet doorweekt zijn, anders loop je kans dat de zaadjes gaan rotten.
  3. Maak met je vingers een klein kuiltje van ca 1 cm diep en plaats het zaadje erin. Bedek het zaad met grond en druk het lichtjes aan.
  4. Plaats elk zaadje een paar centimeter uit elkaar, zodat de wortels ruimte genoeg krijgen om te groeien.
  5. Sluit het bakje af en plaats deze op een warme plek (rond de 20 - 25 graden Celsius). Ideaal is een kweekkas met verwarming.
  6. Haal om de paar dagen de deksel van het bakje zodat de grond kan luchten. Gedurende de hele kiemperiode moet de grond wel vochtig blijven.

De kiemperiode ligt tussen de 30 tot 60 dagen. Op het moment dat de zaailing tegen de deksel aangroeit, wordt het tijd om de zaailing te verpotten in een groter potje.

De zaailing gematigd maar geregeld water geven en hem op een warme en lichte plaats zetten. Bijvoorbeeld op de vensterbank. De zaailing houdt van veel licht en warmte…maar niet van natte ‘voeten’.

Volg deze stappen en je hebt een dankbare en magische baobabboom voor de rest van je leven.

Bekijk beschikbare zaden
Diego Julian
Diego Julian

AuteurLaat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.


Ook in Insights

Hoe kun je het best de Trachycarpus Fortunei (Chinese waaierpalm) verzorgen
Hoe kun je het best de Trachycarpus Fortunei (Chinese waaierpalm) verzorgen

Door Diego Julian mei 23, 2023

Welkom in de wondere wereld van de Trachycarpus Fortunei, ook wel bekend als de Chinese waaierpalm! Ben je klaar om de reis te maken van een kleine zaailing tot een majestueuze palmboom? Ik beloof je, het wordt een avontuur vol groene pracht en een vleugje exotische schoonheid.

Lees verder

5 tips om je eigen Drakenbloedboom te verzorgen
5 tips om je eigen Drakenbloedbomen zaailingen te verzorgen

Door Diego Julian mei 23, 2023

De Drakenbloedboom is een dankbare kamerplant en heeft weinig verzorging nodig. Het is een prachtige plant voor in je woonkamer en tuin. In deze blog staan een paar tips om lang plezier te hebben van deze magische en bijzondere boom. Deze verzorging geldt voor de drakenbloedboom soorten: Dracaena Draco, Dracaena Cinnabari en de Dracaena Serrulata.

Lees verder

Hoe zaai en kweek je de Trachycarpus Martianus palm uit zaad |Himalayan Windmill palm
Hoe zaai en kweek je de Trachycarpus Martianus palm uit zaad

Door Diego Julian mei 23, 2023

Hierbij een aantal tips om zelf de zeer bijzondere Trachycarpus Martianus palm (Himalayan Windmill palm) te zaaien en te kweken. Hieronder staat in de kweek instructie beschreven hoe jij eenvoudig in een paar stappen je eigen Trachycarpus Martianus  palm kunt zaaien en kweken.

Lees verder

Niets willen missen?

Prachtige dracaena cinnabari drakenbloedboom op Sokotra. Zaden en zaailingen verkrijgbaar op www.drakenbloedboom.com

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws