5 tips om je eigen Drakenbloedboom te verzorgen

5 tips om je eigen Drakenbloedbomen zaailingen te verzorgen

Door Diego Julian mei 23, 2023

De Drakenbloedboom is een dankbare kamerplant en heeft weinig verzorging nodig. Het is een prachtige plant voor in je woonkamer en tuin. In deze blog staan een paar tips om lang plezier te hebben van deze magische en bijzondere boom. Deze verzorging geldt voor de drakenbloedboom soorten: Dracaena Draco, Dracaena Cinnabari en de Dracaena Serrulata.

Water

In de woestijn heeft de drakenbloedboom een ingenieus overlevingsmechanisme, door gebruik te maken van nevel om water te krijgen en verdamping te voorkomen door het bladerdek. In ons klimaat kan je hem het best geregeld water geven. Om te voorkomen dat de wortels gaan rotten, is het raadzaam om op te letten dat hij geen natte voeten krijgt.

Drainage

Mede om te voorkomen dat de wortels te veel water krijgen is een goede drainage van belang. Ik maak gebruik van goede potgrond, cocos vezel gemengd met perliet korrels. Een goede verhouding ligt op 60% potgrond, 20% cocos grond en 20% perliet korrels. Wat ook een goed substraat alternatief is bestaat uit een mengeling van cocos vezels en puimsteen korrels

Ompotten

Zodra je merkt dat de wortels van de drakenbloedboom boom uit de pot begint te drukken is het tijd om te boom om te potten naar een grotere pot. Wil je een goede en stevige stam ontwikkeling is het beter om niet een al te grote pot te nemen. Ervaring leert dat de boom bij een te grote pot te snel de lucht in schiet en een te smalle stam krijgt. Plaats wederom een nieuw mengsel van cocos grond en perliet tezamen in de nieuwe pot en druk het aan. Geef de boom daarna voldoende water.

Licht en warmte

Voor een goede groei heeft de drakenbloedboom veel licht en voldoende warmte nodig. Zet de boom daarom ook op een lichte en warme plek in je woonkamer – het liefst in de buurt van een raam en verwarming. Indien mogelijk kan je hem in de lente in je tuin plaatsen. Let er dan wel op dat hij niet meteen in contact komt met het zonlicht. Laat de drakenbloedboom geleidelijk aan wennen door hem een paar uur in de ochtend zon te plaatsen en dat elke dag te verlengen. Zet je boom weer binnen zodra in het najaar weer gaat vriezen.

Voeding

Om de ontwikkeling van de drakenbloedboom te bevorderen kan je hem extra voeding geven. Zelf ben ik voorstander van een organische combinatie van bloedmeel korrels en beendermeel korrels. Ook kun je kiezen voor kunstmatige meststoffen zoals  osmocote korrels die – door de speciale coating – alleen voeding afgeven als de korrels nat en warm zijn. Met andere meststoffen loop je het risico dat de wortels verbranden door een te hoge concentratie aan meststoffen tegelijk. Op deze wijze heeft je boom voldoende voeding op de juiste momenten en heb je er langer plezier van. 

 

Volg deze stappen om je eigen drakenbloedboom te verzorgen en je hebt een dankbare mysterieuze boom voor de rest van je leven. Bovendien draag jij mede bij aan het behoud en de bescherming van deze met uitsterven bedreigde boom ;-) 

Drakenbloedbomen bestellen? 

Wil je zelf een magische drakenbloedboom in je woonkamer, dan kun je via de shop makkelijk de boompjes bestellen.

Bovendien heb er lang plezier van met deze tips om je drakenbloedboom te verzorgen
Diego Julian
Diego Julian

AuteurLaat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.


Ook in Insights

De Natuurlijke Kracht van Witte Salie (Salvia Apiana): Reiniging, Wellness en Meer!
De Natuurlijke Kracht van Witte Salie (Salvia Apiana): Reiniging, Wellness en Meer!

Door M. Romera november 29, 2023

Zet je schrap voor een geurig avontuur door de betoverende wereld van Witte Salie (Salvia Apiana), waar de kruidige aroma's en diepgewortelde geschiedenis samenkomen in een verhaal vol mystiek en veelzijdigheid.

Lees verder

Aan de slag met het zaaien en kweken van de Witte Salie (Salvia Apiana)!
Aan de slag met het zaaien en kweken van Witte Salie (Salvia Apiana)!

Door M. Romera november 28, 2023

Als je een avontuurlijkere tuinier bent, of als (zoals ik) je pijnlijk zuinig bent;-) , kun je ook witte salie gemakkelijk kweken uit zaad. De Salvia Apiana zaden kunnen eenvoudig in zaaibakjes of kleine containers kweekt worden.

Lees verder

Het kweken van de winterharde Mazari palm (Nannorrhops ritchieana)
Het kweken van de winterharde Mazari palm (Nannorrhops ritchieana)

Door Diego Julian november 20, 2023

Hierbij een aantal tips om zelf de zeer bijzondere en extreem winterharde Mazari palm (Nannorrhops ritchieana) te zaaien en te kweken. In de kweek instructie staat beschreven hoe jij eenvoudig in een paar stappen je eigen Nannorrhops ritchieana palm kunt zaaien en kweken.

Lees verder

Niets willen missen?

Prachtige dracaena cinnabari drakenbloedboom op Sokotra. Zaden en zaailingen verkrijgbaar op www.drakenbloedboom.com

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws